De wereldkaart: Een nieuwe trend voor de kinderkamer

De wereldkaart, heb jij ze al eens gespot? Die leuke wereldkaarten voor aan de wand zijn de interieurtrend voor dit moment. Je ziet de wereldkaarten werkelijk in allerlei soorten in maten. Voor elk interieur is er eigenlijk wel een bijpassende wereldkaart te krijgen. Wist je dat er ook speciale wereldkaarten voor de kinderkamer zijn? Ben je benieuwd welke soorten er zijn en lijkt het jou ook wel wat om zo’n mooie wanddecoratie in de kinderkamer te hangen? Lees dan snel verder en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten wereldkaarten voor de kinderkamer.

Wereldkaart kinderkamer: welke materialen zijn er?

Naast de verschillende maten van de wereldkaart, kan deze ook op verschillende materialen worden afgedrukt. Op deze manier kies je het materiaal wat het beste bij jouw kind zijn of haar kinderkamer past.

Zo kun je denken aan de volgende materialen:

  • canvas
  • hout
  • poster
  • aluminium
  • glas

Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Het is persoonlijk naar welke materialen je voorkeur uitgaat. Ikzelf vind canvas erg mooi. Elk materiaal heeft zo zijn eigen stijl. Een foto op glas bijvoorbeeld is meer modern en strak, terwijl hout juist weer een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het juiste materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je kinderkamer.

wereldkaart kinderkamer trends

Verschillende soorten wereldkaarten

Naast de verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Niet alleen qua kleur maar ook de vormgeving van de kaart. 

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • De historische wereldkaart: Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Dit maat dit type kaart tot een originele decoratie voor elke muur.vintage wereldkaart
  • Een trendy wereldkaart: Bij deze type wereldkaart draat het om aparte designs. Zo kun je hierbij denken aan een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld.  Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie die op de kaart staat.

wereldkaarten kinderkamer

  • De Geografische kaart: De kaart zoals wij hem kennen namelijk de wereldkaart waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven. Kortom een ‘normale’ wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

wereldkaarten geografisch kinderkamer

Tip: De geografische kaart kan perfect gebruikt worden voor het leren van de landnamen en hoofdsteden.

Grote wereldkaarten

Wil je graag een complete muur vullen met een zeer opvallende muurdecoratie? Dan is het wereldkaart fotobehang hier de perfecte keuze voor. Een complete muur bedekt met een kaart klinkt misschien in eerste instantie iets heftig, maar het uitiendelijke resultaat kan heel mooi zijn. Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart op 1 muur en de rest van de muren in de kinderkamer een rustig en neutraal kleurtje geeft. 

wereldkaart fotobehang

Kijk hier voor meer soorten wereldkaart behang.

Laat je inspireren: de mooiste wereldkaarten voor de kinderkamer

De wereldkaart, ook zeer geschikt voor in de kinderkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos bij deze nieuwe interieurtrend. Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elke kinderkamer wel toe te passen is. Ben jij benieuwd welke soorten er allemaal zijn? Bekijk de onderstaande foto’s hieronder voor een kleine impressie en voor het opdoen van nieuwe inspiratie:

wereldkaart op glas

 

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met wereldkaarten.nl.

 

Geef een reactie